NADÝCHANÍ SKOŘICOVÍ ŠNECI S TVAROHOVÝM KRÉMEM


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 500 g
  • Olej slunečnicový 125 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 250 ml

 

  • Droždí 21 g
  • Cukr krupice 6 lžic
  • Vejce 2 ks

Náplň

  • Třtinový cukr 180 g
  • Mletá skořice 3 lžíce

 

  • Máslo 250 g

Poleva

  • Cukr moučka 150 g
  • Tvaroh plnotučný 1 ks

 

  • Vanilkový extrakt 2 kapky

Postup

  • 1

    Nejprve si uděláme kvásek a pak smícháme všechny suché pak mokré ingredience a vypracujeme krásné kynuté těsto.Necháme cca 1hod.kynout. Po vykynutí jsem těsta měla hodně na jednu formu a tak jsem vyválela dva větší obdelníky. Pomazat změklým máslem (125g) ,posypat bohatě třtinovým cukrem se skořici a srulovat.Nití krájíme 2-3cm vysoké šneky a skládáme na pečící papír na plech a nebo jako já do skleněné kulaté formy,kterou by krásně vynahradila i remoska.Necháme větší rozestup a pod utěrkou ještě 30min.kynout.Pečeme na 180st./25min. MEZITÍM KRÉM...Vyšleháme všechny suroviny (tvaroh,změklé máslo ,které zbylo z náplně,moučkový cukr a vanilk.extrakt) nejlépe se stejnou pokojovou teplotou. Šneky po upečení necháme chvilku zchladnout a pak ozdobíme bohatě krémem.Lehce můžeme ještě posypat skořicí. Celkem jsem měla asi 28 šneků.


Nahrávám