Nekynutá vánočka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Kandovaná citronová kůra hrst
  • Vanilkový extrakt 2 lžičky
  • Olej 10 lžic
  • Pomerančový likér 2 dcl
  • Mouka polohrubá 600 g
  • Prášek do pečiva 1.5 balení
  • Citronová kůra hrst
  • Mandle sekané 90 g
  • Cukr krupice 180 g
  • Marmeláda pomerančová Hamé na potření

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C. Tvaroh rozmačkejte, vmíchejte do něj 3 vejce a postupně přisypávejte mouku. Přidejte prášek do pečiva, pomerančovou kandovanou kůru, vanilkový extrakt, citronovou kůru, 70 g mandlí, cukr, olej a likér a vypracujte těsto.

  • 2

    Těsto si rozdělte na 4 díly pro základnu, 3 menší díly a 2 nejmenší díly a ze všech vyválejte válečky.

  • 3

    Zbylé vejce rozdělte na bílek a žloutek na potření.

  • 4

    Základnu pleťte vždy od středu a jednotlivé válečky utahujte. Jakmile dopletete cop z obou stran, hranou ruky jej zploštěte a potřete bílkem.

  • 5

    Stejným způsobem spleťte i cop ze tří válečků, dejte na základnu, zploštěte a potřete bílkem. Cop ze dvou válečků dejte úplně nahoru vánočky a potřete bílkem.

  • 6

    Celou vánočku potřete žloutkem a posypte zbylými mandlemi.

  • 7

    Z vrchu napíchejte špejle, abyste vánočku zafixovali, a dejte na 50 minut péct dozlatova.

  • 8

    Nechte vychladnout a posypte cukrem. Jednotlivé krajíčky podávejte potřené Hamé Pomerančovou marmeládou.


Nahrávám