Obrácený jablečný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jablko 3 ks
  • Cukr krupice 170 g
  • Extra džem pomeranč Hamé 3 lžíce
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 140 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Rozinky 50 g
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Mouka polohrubá 90 g

Postup

  • 1

    Na jablka:

    • 3 střední jablka
    • 100 g másla
    • 80 g cukru krupice
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 3 lžíce pomerančové marmelády Hamé
    • 50 g rozinek
    • ½ lžičky skořice
    • šťáva z citrónu

    Na korpus:

    • 3 vejce
    • 90 g polohrubé mouky
    • 90 g cukru krupice
    • 40 g másla

  • 2

    Na pánvi vhodné do trouby si rozpustíme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat. Mezitím si nakrájíme jablka (vykrájená) na silnější plátky. Do vzniklého karamelu přimícháme vanilkový extrakt, marmeládu, šťávu z citrónu a skořici. Na karamel narovnáme plátky jablek a zasypeme rozinkami.

  • 3

    V robotu si ušleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Zlehka vmícháme žloutky, prosátou mouku a rozpuštěné máslo.

  • 4

    Těsto nalijeme na karamel s jablky a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

  • 5

    Po upečení necháme mírně zchladnout, ale ještě za tepla koláč vyklopíme na plochý talíř.


Nahrávám