Ovocné muffiny


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Žloutek 6 ks
  • Změklé máslo 60 g
  • Kůra z půlky pomeranče 1 lžička
  • Mouka hladká 80 g
  • Ostružiny 150 g
  • Extra jam malina Hamé 130 g
  • Borůvky 45 ks
  • Cukr moučka 100 g
  • Vanilkový cukr Vitana 1 ks
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Maliny 150 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana 33% 450 ml
  • Mouka polohrubá 100 g

Postup

  • 1

    Těsto na muffiny:

    V misce vyšlehejte žloutky, cukr moučku, pomerančovou kůru a  povolené máslo. V druhé míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do tuhého krému. Šlehačku zlehka zamíchejte do vyšlehaného másla a nakonec zapracujte směs mouky a kypřícího prášku. Do hotového těsta zamíchejte omyté ovoce (maliny, ostružiny, borůvky). Těsto lžící nadávkujte do papírových košíčků do 2/3 výšky košíčku. Pečte na 170 °C - 25 minut. Pokud si nebudete jisti, že jsou muffiny upečené píchněte špejlí do středu muffinu. Pokud bude špejle suchá je muffin upečený. 

  • 2

    Malinový krém:

    Vyšlehejte Smetanu s marmeládou do tuhého krému. Pokud chcete dosáhnout pevnějšího konzistence krému, místo části smetany použijte Mascarpone.

  • 3

    Dohotovení:

    Dozdobte čerstvými malinami, borůvkami a ostružinami.


Nahrávám