-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Škvarkovou dobrotu si upečte na svačinu nebo klidně jako jednohubky pro návštěvu. Naprosto dokonalé jsou nejen k pivu a něčemu ostřejšímu.
Pokud by to bylo potřeba, přidejte do těsta trochu mléka. Potom ho překryjte čistou utěrkou a nechte těsto půl hodiny kynout na teplém místě.
Potom znovu rozválejte a překládejte jako v předchozím kroku, jen tentokrát nebudete ničím posypávat. Celé zopakujte ještě jednou.
Potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20‒30 minut dozlatova.
Hotové pagáčky potřete vrstvou škvarkové pomazánky a podávejte.
TIP! Solte opatrně ‒ hodně záleží na tom, jestli máte slané škvarky. Pokud jsou zcela nesolené, přidejte do těsta ještě jednu lžičku soli. Pokud chcete mít na povrchu pagáčků mřížkování, namáčkněte je před pečením krájecím kolečkem na brambory. Případně můžete mřížku vytvořit špičkou ostrého nože.