Palačinkový dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 100 g
  • Mletá skořice lžička
  • Vejce 1 ks
  • Perlivá voda 40 ml
  • Granátové jablko zrníčka hrst
  • Ostružiny hrst
  • Extra Jam Hamé lesní směs 5 lžic
  • Kypřící prášek lžička
  • Vanilkový extrakt lžička
  • Mléko polotučné 90 ml
  • Olej řepkový lžíce
  • Maliny hrst
  • Mandle plátky 0.5 hrst
  • Máslo burákové 4 lžíce

Postup

  • 1

    V misce smíchejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, perlivou vodu a olej. V další míse smíchejte sypké směsi na těsto a přimíchejte k tekuté směsi. Pořádně promíchejte a nechte pár minut odstát.

  • 2

    Rozpalte pánev a na trošce oleje postupně smažte palačinky (o průměru cca 10 cm a tloušťce cca 1 cm).

  • 3

    Na talíř dejte první palačinku, pomažte džemem, burákovým máslem a položte na ni další palačinku. Stejný postup zopakujte u ostatních, dokud vám nevznikne dort. Poslední pomažte jen džemem a celý dort ozdobte ovocem a mandlovými plátky.


Nahrávám