-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Pohanka je hotový zimní poklad, protože obsahuje spoustu hodnotných živin a je přirozeně bezlepková. Pokud vás nezahřeje v teplém salátu s pečenou zeleninou, pikantní kuřecí paličky vám rozproudí krev v žilách docela spolehlivě!
>>Kečup GURMÁN ostrý 310g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Smíchejte dohromady olej, kečup, sójovou omáčku, nasekaný česnek a med. Marinádou potřete kuřecí paličky ze všech stran a dejte na pekáč. Posypejte solí a pepřem, vložte do trouby a pečte nezakryté 45 minut až 1 hodinu.
Zatímco se peče maso, pusťte se do přípravy salátu. Pohanku podle návodu uvařte. Po uvaření ji slijte a rozprostřete na talíř, aby trochu oschnula. Můžete také osušit papírovou kuchyňskou utěrkou.
Mrkve nakrájejte na užší hranolky, papriku na proužky široké zhruba 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky.
Do mísy dejte med, 1 lžíci olivového oleje, pomerančovou šťávu, římský kmín, nasekaný česnek, strouhaný zázvor a prošlehejte. K dresinku přesuňte nakrájenou zeleninu a prohoďte, aby se všechny kousky dobře obalily. Vyklopte na plech a dejte na 20 minut péct do trouby ke kuřecím paličkám. Občas zeleninu prohrňte, aby se opekla pěkně ze všech stran.
Pečenou zeleninu a pohanku smíchejte v salátové míse. Pokapejte zbylým olivovým olejem i octem a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte opraný polníček a posypejte nasekanou petrželí.