-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Želatinové plátky dejte do misky se studenou vodou a nechte 5 minut bobtnat.
V menším hrnci smíchejte smetanu, mléko a cukr. Vanilkový lusk rozkrojte, vnitřek seškrábněte nožem a spolu s luskem přidejte do směsi v hrnci.
Směs prohřejte na mírném plamenim a občas promíchejte. Měla by být horká, ale nesmí projít varem.
Želatinu vyndejte z misky, vymačkejte přebytečnou vodu a po částech vmíchejte do směsi v hrnci. Jakmile je rozpuštěná, hrnec sundejte z plotny, vyjměte lusk a nechte 20 minut vychladnout.
Směs vlijte do silikonových formiček nebo menších skleniček a dejte alespoň na 3 hodiny do lednice zatuhnout.