-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Pečená žebra jsou maturitou každého grilmistra. V našem receptu je nejprve povaříme, aby byly hotové a grilování je nevysušilo. Pikantní marináda jim dodá potřebný šmrnc a skvělou máslovou chuť.
Nechte žebra bublat na plotně a připravte si zatím salát coleslaw. Čalamádu Kunovjanka vyklopte do cedníku a nechte ji pořádně vykapat. Pak ji nakrájejte nadrobno nebo si usnadněte práci a rozsekejte ji tyčovým mixérem na malé kousky. Do směsi zamíchejte majonézu a podle chuti přidejte sůl a pepř.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo. Přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, pepř, rum i ocet a přiveďte k varu. Míchejte a nechte vařit, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Pak zašlehejte citronovou šťávu a čili. Vypněte a ihned směsí potřete žebra.