-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Chystáte se na jarní detox? Dopřejte si vyváženou porci kvalitních bílkovin a vitaminů na talíři! Maso z lososa dodá nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Chřestové stonky kromě skvělé chuti umějí odvádět přebytečnou vodu z těla. Proto je milují hollywoodské hvězdy a my jim rozumíme!
>>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Citron pečlivě omyjte a ostrouhejte z něj kůru. Potom překrojte na polovinu a vymačkejte šťávu. Obojí budete potřebovat na salsu i pro naložení lososa.
Lžičku kůry a lžičku šťávy smíchejte s olivovým olejem a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Prolisujete do marinády polovinu česneku, promíchejte a směs důkladně vetřete do lososových filetů. Nechte v lednici půl hodiny marinovat.
Chřesty opláchněte a odkrojte zdřevnatělé konce. Zelené chřesty mívají jemné stonky a většinou není nutné odstraňovat slupku. Pokud máte větší stonky, odstraňte pevnou slupku zhruba ze dvou třetin stonku.
V misce smíchejte mleté mandle, parmazán, granulovaný česnek, sušené oregano a lžičku soli. V jiné misce prošlehejte vajíčka. Každý chřestový stonek namočte ve vajíčku a poté obalte v připravené směsi. Hned klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut v troubě při 200°C.
Na rajčatovou salsu smíchejte krájená rajčata s jednou lžičkou citronové kůry a lžičkou šťávy, přidejte nasekané oregano a zbývající dva stroužky česneku, také prolisované. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Připravené filety dejte na plech vyložený pečicím papírem a 10–12 minut pečte v troubě předehřáté na 180°C.
Hotového lososa přelijte na talíři rajčatovou salsou a podávejte s pečenými chřesty.