-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nebojte se gastronomického střetu s rybou vcelku. Mořský vlk je menší ryba a jeho příprava není o nic komplikovanější než u filetů. I dýňové pesto je raz dva připravené a vytvoří dojem sofistikovaného receptu.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Mořského vlka osušte papírovou utěrkou, potřete olivovým olejem a posolte. Na boku každé ryby udělejte několik hlubších šikmých zářezů a dejte na plech péct 20 minut.
Než se ryba upeče, připravte si pesto. Na suchou pánvičku dejte opražit semínka. Až začnou zlátnout a praskat, přesypejte je na talíř a nechte zchladnout.
Všechny pevné suroviny na pesto dejte do mixéru – pokrájený parmazán, česnek i opražená dýňová semínka. Nasekejte nadrobno, přesuňte do misky a teprve potom přilijte dýňový olej. Promíchejte a osolte.
Upečenou rybu pokapejte pestem a podávejte.
TIP! Pokud pesto nespotřebujete najednou, uchovejte ho v ledničce v uzavřené sklenici. Vydrží i několik dnů. Na pestu si pochutnáte i s jinou bělomasou rybou. Příště vyzkoušejte třeba pražmu nebo i filety.