-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
I když to řada lidí nepřizná, dají si aspik s velkou chutí. Připravit si ho doma je jednodušší, než byste si mysleli. Jeho velkou výhodou je, že si do něj dáte právě to, co máte rádi.
>>MORAVANKA 330 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Kuřecí maso ochuťte solí, pepřem a provensálským kořením. Položte do pekáčku vytřeného olivovým olejem, poklaďte kousky másla a dejte na 45 minut péct do trouby při teplotě 180 oC. Po upečení zakryjte pekáč alobalem a nechte ještě 15 minut dojít v teplé troubě. Upečené maso nechte úplně vychladnout.
Připravte si misky nebo formy, ve kterých budete připravovat aspik. Na dno rozdělte upečené kuřecí maso a nakládanou zeleninu Moravanka. Připravte si také zeleninu na ozdobení – škrabkou na brambory seřízněte široký plát ze silnější mrkve a stočte ho do tvaru růžičky. Citrón nakrájejte na plátky, olivy přepulte nebo nechte vcelku.
Podle návodu připravte aspik a místo vody použijte kuřecí vývar. Nalijte želatinu do naplněných formiček a ozdobte připravenou zeleninou. Nakonec nechte v chladu zatuhnout.
TIP!