Pikantní sýrová omeleta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Všechna rána nejsou jako z čítanky. Když vás tíží život i hlava, bude to chtít pořádnou vzpruhu. Jednoduchá sýrová omeleta s pikantní paprikovou pastou harissa vás však dokáže postavit na nohy.

Suroviny

  • Sýr eidam 50 g
  • Smetana 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Harissa Hamé 1 lžička

Postup

  • 1

    V misce prošlehejte vajíčka se smetanou. Předejte harissu, strouhaný sýr a promíchejte.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Do středu vlijte sýrovou směs a rovnoměrně rozetřete po celé pánvi. Zmírněte plamen, přiklopte pánev pokličkou a pečte 5‒10 minut. Omeleta je velmi vláčná a peče se jen po jedné straně.

  • 3

    Hotovou omeletu přesuňte na talíř a podávejte s pečivem.

  • 4

    TIP! Vyzkoušejte i další varianty receptu - sýrová omeleta chutná skvěle i s dušeným špenátem. Nebo do ní přidejte třeba plátky čerstvých nebo sušených rajčat.


Nahrávám