Piškotová buchta s přesnídávkou a jogurtovou polevou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Dokonalá mňamka pro malé princezny. Maminky ocení, že je upečená ze samých dobrých surovin, které jsou vhodné pro nejmenší. I malí princové si na přesnídávkové buchtě rádi pochutnají.

Suroviny

  • Vejce 2 ks
  • Mléko 240 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Ovocná přesnídávka Hamánek s meruňkami 2 ks
  • Cukr krupice 180 g
  • Olej 120 ml
  • Mouka polohrubá 260 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Jogurt bílý 150 g

Postup

  • 1

    Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou do velké mísy a z bílků vyšlehejte pevný sníh.

  • 2

    Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně po částech přidávejte olej, mléko, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijte na vymazaný plech. Potřete vrstvou meruňkové přesnídávky a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Trvá to zhruba 20‒30 minut.

  • 4

    Na ještě horký koláč rozetřete bílý jogurt a nechte vychladnout.

  • 5

    TIP! Hotovou buchtu s polevou můžete ještě ozdobit grankem.


Nahrávám