Piškotové pusinky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 0.3 hrnek
  • Cukr s mandlovou příchutí Vitana 1 balení
  • Extra Jam Hamé malina na potření
  • Cukr moučka na posypání
  • Cukr krystal 0.3 hrnek
  • Vejce 3 ks
  • Smetana ke šlehání 200 ml

Postup

  • 1

    Ingredience:

    na těsto:

    na zdobení:

  • 2

    Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pocukrujte.

  • 3

    Z bílků vyšlehejte sníh, po troškách přidejte krystalový cukr a Vitana Cukr s mandlovou příchutí. Vmíchejte žloutky a po lžících mouku.

  • 4

    Po lžičkách rozdělte těsto na připravený plech a nechte dostatečné rozestupy, aby se piškoty nespekly.

  • 5

    Dejte na 7-8 minut do trouby a nechte vychladnout.

  • 6

    Ze smetany vyšlehejte šlehačku a dejte ji do zdobičky. Z vychladlých piškotů vytvořte zhruba stejně velké dvojice. Z každé dvojice pak spodní část potřete džemem, navrstvěte zdobičkou šlehačku, přiklopte horní částí a pocukrujte.


Nahrávám