-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Rozmícháme rozdrobené droždí s trochou vody a cukrem a necháme vzejít. V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej a postupně přidáme zbytek vlažné vody a já přidávám ještě 4 lžíce bílého jogurtu. Těsto řádně propracujeme, přemístíme ho na pomoučený vál a důkladně rukama propracujeme, aby bylo pružné a nelepilo se. Necháme vykynout a pak rozdělíme na 8 bochánků, které necháme opět vykynout. Při menším počtu strávníků je možné polovinu těsta dát do ledničky a upéct následující den.
Pak bochánky rozválíme a vymačkáme na plechu určeném na pečení pizzy, potřeme kečupem OTMA, já do něj přidávám trochu protlaku, posypeme oreganem a dáme všechny suroviny, které máme rádi, uzeninu, žampiony, calvo, mozzarelu, rajčata, papriky a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem
Pečeme na 250 st. předehřáté troubě .