-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Až začnou dotírat podzimní chřipky, dejte jim jednoznačnou odpověď tímto salátem. Jablka jsou plná vitaminů. Díky překvapivé kombinaci pikantního naloženého zelí a křupavého pekingského bude salát šťavnatý a osvěžující.
>>Zelí bílé 320g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Všechny ingredience na dressing - olej, ocet, hořčici a med - dejte do salátové mísy a dobře prošlehejte.
Jablka omyjte, zbavte jádřince, ale slupku neodstraňujte. Nakrájejte na mandolíně na drobné proužky nebo ručně najemno.
Bílé zelí vyklopte do cedníku a nechte okapat. Přebytečný nálev vymačkejte rukou. Můžete pokrájet nožem na jemnější kousky. Čínské zelí také nakrájejte.
Oba druhy zelí a jablka dejte do mísy k dresinku a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Podávejte s čerstvým pečivem. Salát je vynikající i jako příloha k pečenému masu.