Pohankové hvězdičky slepované lineckou marmeládou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Pohanka je pro vánoční pečivo skvělá volba, protože má jemnou oříškovou chuť, která dokonale ladí s vánoční náladou. Na našich pohankových hvězdičkách si tak pochutnají i ti, kteří jinak alternativní recepty příliš nevyhledávají.

Suroviny

  • Pohanková mouka 180 g
  • Máslo 60 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mandle mleté 20 g
  • Čokoládová poleva na potření
  • Kakao 2 lžíce
  • Cukr moučka 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Linecká směs Hamé 1 ks
  • Cukrářské posypky dle chuti

Postup

  • 1

    Máslo nechte změknout a potom ho utřete s cukrem. Zašlehejte postupně vejce a potom začněte přidávat mouku smíchanou s kakaem a mandlemi. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho aspoň hodinu odpočívat v lednici. Nejlépe až do druhého dne.

  • 2

    Těsto rozválejte na co nejslabší plát a vykrajujte hvězdičky. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte zhruba 12 minut. Potom je nechte vychladnout.

  • 3

    Slepujte hvězdičky lineckou marmeládou. Vršek hvězdiček potřete čokoládovou polevou a posypejte cukrářskými ozdobami.


Nahrávám