-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Osvědčených receptů na dobré pomazánky není nikdy dost. Během chvilky ji můžete mít na stole jako hotovou svačinu, večeři i dip k čerstvé zelenině. Vyzkoušejte naši variantu z fazolek adzuki. Ty jsou stejně zdravé jako ostatní luštěniny, ale podstatně lépe stravitelné. Jejich jemná oříšková chuť má v kombinaci s nakládanou paprikou zajímavý šmrnc.
Fazolky adzuki nechte přes noc namočit. Vodu, ve které byly fazole namočené, vylijte a fazole pořádně propláchněte. Poté doplňte novou vodu a fazole uvařte doměkka. Slijte a dejte stranou.
Na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájenou cibuli. Průběžně míchejte a dopřejte jí klidně 15 minut. Potom přidejte nasekaný česnek a tymián.
Opečenou směs přendejte do mísy k fazolím. Přidejte okapanou červenou papriku a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nakonec osolte a dochuťte pepřem podle potřeby.
TIP! Fazolky potřebují dopřát čas na namočení, přes noc je ideální doba. Jinak se budou dlouho vařit a nebudou chtít změknout. Klidně je nechte namočené jeden den. Fazolky si můžete uvařit dopředu a uchovat je v lednici.