Povidlové rohlíčky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 10 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Náplň

  • Mák mletý 400 g
  • Švestková povidla slazená Hamé 440 g
  • Perníkové koření 1 lžička
  • Rum 3 lžíce

 

  • Mléko 400 ml
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Perník na strouhání 2 lžíce

Těsto

  • Mouka hladká 400 g
  • 100% rostlinný tuk Omega 1 ks

 

  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Žloutek 1 ks

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto a uložíme ho do lednice.

  • 2

    Mletý mák povaříme s mlékem (cca 10 minut). Poté přidáme povidla, cukr, perníkové koření, perník a případně rum. Hotovou směs necháme zchladnout.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 8 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 25 cm, která si rozdělíme na 8 stejných částí. Širší stranu výseče poklademe náplní a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečicím papírem.

  • 4

    Pečeme na 175 stupňů 20 - 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.

  • 5

    Ještě vlažné je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.


Nahrávám