-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
I do slunné Provence jednou přijde podzim, a když se tak stane, uvaří si právě tuto vydatnou zeleninovou polévku plnou voňavých provensálských bylinek, jak také jinak.
Všechnu zeleninu kromě rajčat očistěte a nakrájejte na hrubší kusy. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu na něm nejprve orestujte. Pak přidejte nakrájená rajčata, stáhněte teplotu a nechte ještě 10 minut dusit pod pokličkou.
Zalijte litrem vody a vařte dalších 20 minut. Odolejte pokušení polévku osolit, protože se bude podávat s česnekovým pestem, které je slané. Ke konci vaření přidejte scezené a propláchnuté bílé fazole.
Hotovou polévku nalijte do hlubokého talíře a každou porci jednotlivě ozdobte lžící česnekového pesta. Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe francouzskou bagetou.