-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Na roládu:
Na krém:
Na ozdobu:
Bílky si dáme šlehat v robotu se špetkou soli. Když nám začnou bílky bělat, začneme po lžících přidávat moučkový cukr, dokud z bílků neušleháme tuhý lesklý sníh
Do hotového sněhu pak zašleháme pomalu žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme přesáté kakao a mouku.
Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem, aby se nám hezky přilepil na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme, aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala.
V robotu si vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Když je cukr dobře zašlehaný, přidáme smetanu ke šlehání a šleháme do tuhého krému.
Roládu si rozložíme a potřeme jahodovým Extra Jamem. Poté ji potřeme krémem (necháme si zhruba jednu čtvrtinu krému na ozdobení vršku rolády) a roládu zarolujeme.