Rybízový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 120 hodin 2 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Žloutek 4 ks
  • Cukr 255 g
  • Sůl špetka
  • Kukuřičný škrob 2 lžíce
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Ovocná směs rybízová Hamé 2 lžíce
  • Mouka hladká 220 g
  • Máslo 130 g
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Bílek 4 ks
  • Čerstvý rybíz 300 g

Postup

  • 1

    Na těsto

    • 3 žloutky
    • 220 g hladké mouky
    • 75 g cukru
    • 130 g másla
    • špetka soli

    Na tvarohovou náplň

    • 250 g tučného tvarohu
    • 1 žloutek
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • 2 lžíce moučkového cukru

    Na sníh

    • 4 bílky
    • 180 g cukru krupice
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu

    Na dokončení

    • 2 lžíce ovocné směsi rybíz Hamé
    • 300 g čerstvého rybízu

  • 2

    Do mísy dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku, nakonec přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.

  • 3

    Mezitím si připravíme tvarohovou náplň tím, že smícháme tvaroh, žloutek, škrob, vanilkový extrakt a moučkový cukr.

  • 4

    Těsto vyndáme z lednice, vyválíme podle velikosti koláčové formy, přendáme ho do ní a válečkem zarovnáme okraje. Těsto propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 20 minut.

  • 5

    Mezitím si v robotu ušleháme bílky, do kterých postupně přidáváme cukr. Hotový sníh musí být tuhý a lesklý. Nakonec přidáme kukuřičný škrob.

  • 6

    Těsto vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout a potřeme ovocnou směsí rybíz a tvarohovou náplní. Tu posypeme čerstvým rybízem a vrch koláče ozdobíme hotovým sněhem. Celý koláč poté pečeme ještě na 150 stupňů 35 - 40 minut.


Nahrávám