-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Uvaříme rýži v sáčcích dle návodu.Necháme vychladnout.
Rýži si rozdělíme na 3 díly a ovoce na 2 díly.Vymažeme pekáček nebo kastrol olejem.A začneme vrstvit suroviny.Nejdříve dáme 1.vrstvu rýže ,na kterou poklademe vedle sebe kompotované nebo rozmrazené broskve a meruňky a následně posypeme cukrem.(meruňky osladit více jsou většinou kyselejší) 2.vrstva je stejná jako 1.vrstva. 3.vrstva je pouze rýže. Vejce a mléko si rozšleháme v menším hrnci.Rozšlehané vejce s mlékem rozlijeme po celé ploše poslední vrchní vrstvy rýže.Poslední vrchní vrstva rýže musí být ponořena ve směsi vejce s mlékem.V případě ,že by bylo směsi málo dolijeme ještě mlékem ,aby poslední vrstva byla ponořena.
Pekáček či kastrol přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 180 °C.(elektrická trouba) Doba pečení cca 4O min.Po upečení je okraj kolem pekáče či kastrolu "růžový".