Rýžový nákyp


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 3 sáčky
  • Meruňky 1 dle potřeby
  • Mléko polotučné 0.75 l
  • Olej řepkový 1 dle potřeby
  • Cukr krupice 1 dle chuti
  • Broskve 1 dle potřeby
  • Vejce 3 ks

Postup

  • 1

    Uvaříme rýži v sáčcích dle návodu.Necháme vychladnout.

  • 2

    Rýži si rozdělíme na 3 díly a ovoce na 2 díly.Vymažeme pekáček nebo kastrol olejem.A začneme vrstvit suroviny.Nejdříve dáme 1.vrstvu rýže ,na kterou poklademe vedle sebe kompotované nebo rozmrazené broskve a meruňky a následně posypeme cukrem.(meruňky osladit více jsou většinou kyselejší) 2.vrstva je stejná jako 1.vrstva. 3.vrstva je pouze rýže. Vejce a mléko si rozšleháme v menším hrnci.Rozšlehané vejce s mlékem rozlijeme po celé ploše poslední vrchní vrstvy rýže.Poslední vrchní vrstva rýže musí být ponořena ve směsi vejce s mlékem.V případě ,že by bylo směsi málo dolijeme ještě mlékem ,aby poslední vrstva byla ponořena.

  • 3

    Pekáček či kastrol přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 180 °C.(elektrická trouba) Doba pečení cca 4O min.Po upečení je okraj kolem pekáče či kastrolu "růžový".


Nahrávám