Šafránové rizoto s hráškem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Dlouhozrnné rýže Vitana 200 g
  • Voda 350 ml
  • Cibule 1 ks
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Kurkuma 2 lžičky
  • Oregano sušené 1 lžička
  • Máslo 1 lžíce
  • Natur Zeleninový bujón Vitana 1 kostka
  • Stroužek česneku 3
  • Mladý hrášek Znojmia 150 g
  • Šafrán 0.012 g
  • Bazalka sušená 1 lžička
  • Sušená rajčata 10 ks

Postup

  • 1

    Hrášek rozmrazte. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rýži a restujte další 1-2 minuty. Zalijte vodou s rozpušteným bujónem a vařte doměkka (cca 15 minut).

  • 2

    Sušená rajčata nadrobno nakrájejte, vmíchejte do rýže, přidejte šafrán, oregano, bazalku, kurkumu a máslo. Přidejte hrášek, dochuťte solí a pepřem a podávejte.


Nahrávám