-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Vložíme do pekáčku ( Remosky ) , osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Cibule nakrájíme na malé kousky, přidáme je k masu a zaprášíme polévkovou lžící papriky. Přimícháme kysané zelí i se šťávou, rozhodně šťávu nevyléváme.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s kořením přidáme k masu. Vše pořádně promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem.
Segedín začneme péct, v průběhu pečení několikrát promícháváme. Před koncem pečení si bokem v misce pořádně smícháme smetanu s hladkou moukou. Tu postupně vmícháme do směsi v pekáčku a ponecháme spolu ještě chvilku povařit. Hotový gulášek podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ :-)