Segedín pečený v Remosce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Anglická slanina 150 g
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Bobkový list 3 lístků
  • Pepř 1
  • Sůl 1
  • Mletá paprika sladká 1
  • Černý pepř celý 5 kuliček
  • Vepřová plec 500 g
  • Vývar 300 ml
  • Nové koření 5 kuliček
  • Kmín drcený 1
  • Zelí kysané 300 g
  • Smetana 33% 1 balení

Postup

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Vložíme do pekáčku ( Remosky ) , osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  • 2

    Cibule nakrájíme na malé kousky, přidáme je k masu a zaprášíme polévkovou lžící papriky. Přimícháme kysané zelí i se šťávou, rozhodně šťávu nevyléváme.

  • 3

    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s kořením přidáme k masu. Vše pořádně promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem.

  • 4

    Segedín začneme péct, v průběhu pečení několikrát promícháváme. Před koncem pečení si bokem v misce pořádně smícháme smetanu s hladkou moukou. Tu postupně vmícháme do směsi v pekáčku a ponecháme spolu ještě chvilku povařit. Hotový gulášek podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ :-)


Nahrávám