Šlehačkovo vanilkové rohlíčky se špaldovou moukou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 250 g
  • Smetana na šlehání 250 ml

 

  • Máslo 250 g
  • Mouka špaldová 250 g

Poleva

  • Cukr vanilkový 2 ks

 

  • Cukr moučka 200 g

Náplň

  • Tvarohová náplň 2 ks

 

Postup

  • 1

    Hladkou a špaldovou mouku, šlehačku, máslo smícháme a uděláme těsto. Rozdělíme si ho na 6 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, rozdělíme na 8 dílů. Na každý díl dáme náplň (může být i ořechová, maková, povidlová) a balíme od širokého kraje k úzkému a ohneme do tvaru rohlíčku. Pečeme na pečícím papíře v troubě, nebo dáme péct do remosky a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným se 2 vanil. cukry.


Nahrávám