-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Sušené houby namočte do vody. Uzená žebra nasekejte na menší části a dejte do většího hrnce s vodou (tak aby byly ponořené) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a vařte 20 minut.
Zelí slijte (ale nálev nevylévejte), vymačkejte a přidejte k žebrům. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nožičky klobásy vcelku (aby se během vaření nevysušila) a sušené švestky. Namočené houby slijte a přidejte do polévky. Do sítka na koření vložte kuličky pepře, nového koření a bobkové listy a ponořte do polévky. Vařte zhruba 2 hodiny.
Uzená žebra a klobásu vyndejte a nechte vychladnout. Vyndejte koření. Smetanu smíchejte s moukou a zahustěte jí polévku. Dochuťte paprikou, solí a pepřem a podle chuti přilijte schovaný nálev ze zelí. Krátce povařte.
Klobásu nakrájejte na kolečka a maso ze žeber vraťte do polévky a podávejte každou porci se lžičkou zakysané smetany.