Slovenská kapustnica


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Zelí bílé Znojmia 1280 g
  • Klobása papriková 2 ks
  • Houby sušené 100 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Nové koření 4 kuličky
  • Mletá paprika sladká 2 lžičky
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Žebra vepřová uzená 1.2 kg
  • Švestky sušené 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Pepř 4 kuličky
  • Bobkový list 2 ks
  • Smetana 300 ml
  • Smetana zakysaná 70 g

Postup

  • 1

    Sušené houby namočte do vody. Uzená žebra nasekejte na menší části a dejte do většího hrnce s vodou (tak aby byly ponořené) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a vařte 20 minut.

  • 2

    Zelí slijte (ale nálev nevylévejte), vymačkejte a přidejte k žebrům. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nožičky klobásy vcelku (aby se během vaření nevysušila) a sušené švestky. Namočené houby slijte a přidejte do polévky. Do sítka na koření vložte kuličky pepře, nového koření a bobkové listy a ponořte do polévky. Vařte zhruba 2 hodiny.

  • 3

    Uzená žebra a klobásu vyndejte a nechte vychladnout. Vyndejte koření. Smetanu smíchejte s moukou a zahustěte jí polévku. Dochuťte paprikou, solí a pepřem a podle chuti přilijte schovaný nálev ze zelí. Krátce povařte.

  • 4

    Klobásu nakrájejte na kolečka a maso ze žeber vraťte do polévky a podávejte každou porci se lžičkou zakysané smetany.


Nahrávám