-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným receptem do dnešních dní. Můžete zpracovat starší chléb a bylinky společně s pestem z medvědího česneku vám zároveň připomenou jaro, které nedočkavě klepe na okno. V některých krajích znají smaženku jako trochu jiné jídlo. Alespoň to vajíčko jako základ zůstává! Jiný kraj... jiný chleba a vejce. My jsme pro vás připravily vynikající sendvič se zeleným pestem, parmazánem a kečupem ze šťavnatých rajčat.
Nakrájejte si 4 tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, projeďte ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
Na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým. Bude stačit minutka.
Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Teď si nasekejte bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, dejte na ní pořádnou lžíci kečupu a dozdobte vším zeleným. (Dětem dáváme kečup dovnitř místo sýra.)