Smažený sýrový špíz s vařenými brambory


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Nezařazené

  • Mouka hladká na obalení
  • Sýr eidam 200 g
  • Vejce 2 na obalení
  • Strouhanka na obalení

 

  • Salám kabanos 200 g
  • Cibule 2 ks
  • Olej řepkový na smažení

Příloha

  • Cibulka jarní 1 ks
  • Kečup dle chuti

 

  • Brambory nové 6 ks
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Suroviny nakrájíme na kostičky a cibuli na čtvrtinu. Lahůdkovou cibuli pokrájíme. Brambory nakrájíme na čtvrtky, osolíme a uvaříme.

  • 2

    Pak napichujeme na špejle v pořadí kabanos, sýr, cibuli dokud nezaplníme celou špejli.

  • 3

    Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a opakujeme ještě jednou ve vajíčku a strouhance, aby nám sýr nevytékal.

  • 4

    Smažíme na rozehřátém oleji pomalu dorůžova.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem, s bramborem posypaným lahůdkovou cibulkou a kečupem Otma.


Nahrávám