Špaldové minimazance plněné Extra džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka špaldová hladká 530 g
  • Mléko 250 ml
  • Cukr moučka 100 g
  • Citronová kůra z jednoho kusu
  • Extra Jam jahoda Hamé méně sladký 330 ks
  • Lískové ořechy 2 lžíce
  • Sůl špetka
  • Máslo rozpuštěné 100 g
  • Vanilkový cukr Vitana 1 sáček
  • Žloutek 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Studené máslo 2 plátky

Postup

  • 1

    • 500g mouky prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. Odebereme lžíci cukru, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek. Droždí rozdrobíme a smícháme se lžící cukru a třemi lžícemi vlažného mléka. Drožďovou kašičku vlijeme do důlku v mouce a přimícháme půl lžíce mouky z mísy. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě vzejít kvásek dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  • 2

    • Poté přidáme žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Opět zakryjeme mísu a necháme v teple kynout zhruba 30 – 45 minut.

  • 3

    • Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysokou placku a nakrájíme na čtverce. Doprostřed čtverce dáme Extra džem a přehneme rohy těsta přes náplň a vytvarujeme bochánky. Bochánky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme cca 15 minut dokynout. Troubu si nahřejte na 180°C.

  • 4

    • Připravíme si drobenku. Smícháme zbylou mouku s oříšky, rozdrobíme s máslem a nakonec smícháme s džemem. Bochánky potřeme žloutkem a posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 20 – 25 minut.


Nahrávám