Staročeské ušelo


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • Redakce Redakce
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník
  • 1 2 3 4 5

Suroviny

  • Švestková povidla slazená Hamé 2 lžíce
  • Máslo 100 g
  • Skořicový cukr Vitana 1 balení
  • Cukr krupice 80 g
  • Jablko zelené 4 plátky
  • Pšeničná krupice 80 g
  • Mletá skořice Vitana 1 lžička
  • Žloutek 6 ks

Postup

  • 1

    Na másle na velmi mírném stupni osmahněte krupici. Pozvolna přilijte mléko a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

  • 2

    Do husté kaše přisypte cukr, špetku soli a skořicový cukr. Jakmile je cukr rozpuštěný, přidejte žloutky a rychle a pořádně rozmíchejte. Sundejte z plotny, přikryjte utěrkou a nechte 15-20 minut dojít.

  • 3

    Kaši rozdělte na dvě porce. Každou z nich podávejte ozdobenou 2 plátky jablka, lžící povidel a posypanou skořicí.


Nahrávám