-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Buchta bez mléka a vajíček, a přesto je šťavnatá a nadýchaná. Je to jako z pohádky o chytré horákyni a rozhodně se vyplatí vyzkoušet, i když nejste vegani. Buchta totiž neodolatelně voní ovocem a zkaramelizovaným cukrem, kterým jsme ji posypali na povrchu.
>>Kojenecká výživa HAPPY FRUIT meruňka s broskví 100% ovoce koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Přesnídávku Hamánek smíchejte v míse s olejem. V malé misce zalijte jednou sodu citrónovou šťávou, což trochu vzkypí. Potom přilijte k základu těsta.
Mouku prosijte rovnou do mísy a těsto promíchejte. Přidejte sušené ovoce a slunečnicová semínka a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně smísily.
Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vymažte trochou oleje nebo másla. Případně můžete vyložit pečicím papírem. Vlijte hotové těsto a povrch uhlaďte. Posypejte na povrchu hnědým cukrem a dejte na 50 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Před dopečením si špejlí ověřte, že je buchta dobře upečená i ve středu. Zapíchněte špejli doprostřed, a jestli na ní budou drobečky, když ji vytáhnete, nechte buchtu ještě chvíli dopéct. Hotová je v momentě, kdy je vytažená špejle suchá a čistá.
Upečenou buchtu nechte vychladnout a potom nakrájejte na plátky.
TIP!