-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Studená polévka z červené řepy je velmi populární v sousedním Polsku, kde si bez ní léto nedovedou představit. My jsme přidali zelená jablka a sladký ananasový džus, který dokonale vyváží navinulou chuť naložené řepy. Spolu s kozím sýrem a koprovým olejem tvoří dokonalou chuťovku pro předkrm nebo malé občerstvení.
>>Červená řepa plátky 340g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Kopr nasekejte najemno, zalijte olivovým olejem a nechte stranou.
Řepu slijte a přesuňte do mixéru. Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na hrubší kostky. Přidejte do mixéru, zalijte ananasovým džusem a všechno rozmixujte dohladka. Pokud by polévka byla příliš hustá, přidejte ještě trochu ananasového džusu. Hotové dejte do ledničky chladit.
Do zakysané smetany rozdrobte kozí sýr a ručním mixérem vyšlehejte dohladka.
TIP!