Studená polévka z červené řepy s koprovým olejem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Studená polévka z červené řepy je velmi populární v sousedním Polsku, kde si bez ní léto nedovedou představit. My jsme přidali zelená jablka a sladký ananasový džus, který dokonale vyváží navinulou chuť naložené řepy. Spolu s kozím sýrem a koprovým olejem tvoří dokonalou chuťovku pro předkrm nebo malé občerstvení.

Suroviny

  • Červená řepa Znojmia 340 g
  • Ananasový džus 100 ml
  • Sýr kozí 80 g
  • Kopr 1 hrst
  • Pepř dle chuti
  • Jablko zelené 2 ks
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    >>Červená řepa plátky 340g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Kopr nasekejte najemno, zalijte olivovým olejem a nechte stranou.

  • 2

    Řepu slijte a přesuňte do mixéru. Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na hrubší kostky. Přidejte do mixéru, zalijte ananasovým džusem a všechno rozmixujte dohladka. Pokud by polévka byla příliš hustá, přidejte ještě trochu ananasového džusu. Hotové dejte do ledničky chladit.

  • 3

    Do zakysané smetany rozdrobte kozí sýr a ručním mixérem vyšlehejte dohladka.

     

  • 4

    Vychlazenou polévku podávejte jako předkrm nebo chuťovku v malých skleničkách s kopečkem ochucené zakysané smetany a zakápnuté koprovým olejem.

     

  • 5

    TIP!

    • Koprový olej bude ještě více vonět, když olej před přípravou mírně zahřejete a teprve potom nalijete na čerstvý kopr.


Nahrávám