-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Dopřejte si dvojnásobné letní osvěžení! Rajčatovou polévku zchlaďte a ještě ji ozdobte mrazeným krémem z pikantního parmazánu. Také už se nemůžete dočkat, až začnou teploty šplhat přes třicítku?
>>Rajčatové pyré 190g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Parmazánovou zmrzlinu si připravte raději den předem, aby se stihla pořádně vychladit a zmrznout.
Šlehačku nalijte do kastrůlku, přidejte parmazán a za občasného míchání svařte, dokud se parmazán nerozpustí. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Přesuňte do uzavíratelné plastové misky a dejte do mrazáku. Po 30 minutách promíchejte, aby směs nezmrzla v tuhou hmotu a byla pěkně nadýchaná. Zopakujte ještě jednou. Potom přiklopte víkem a nechte přes noc zamrazit.
Bazalku, česnek a olivový olej rozmixujte tyčovým mixérem na pesto.
Do větší mísy nebo hrnce vyklopte rajčatové pyré a přilijte 250 ml studené vody. Přidejte pesto, dochuťte solí, pepřem a octem a dejte zhruba na půl hodiny vychladit do ledničky.
Vychlazenou polévku nalijte do talířů a na každou porci dejte kopeček parmazánové zmrzliny. Ozdobte snítkou bazalky a podávejte s čerstvým pečivem.