Studená rajčatová polévka s parmazánovou zmrzlinou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Dopřejte si dvojnásobné letní osvěžení! Rajčatovou polévku zchlaďte a ještě ji ozdobte mrazeným krémem z pikantního parmazánu. Také už se nemůžete dočkat, až začnou teploty šplhat přes třicítku?

Suroviny

  • Rajčatové pyré OTMA 4 ks
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Ocet 2 lžíce
  • Strouhaný parmazán 80 g
  • Sůl dle chuti
  • Bazalka 8 Lístků
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Šlehačka 200 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    >>Rajčatové pyré 190g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Parmazánovou zmrzlinu si připravte raději den předem, aby se stihla pořádně vychladit a zmrznout.

  • 2

    Šlehačku nalijte do kastrůlku, přidejte parmazán a za občasného míchání svařte, dokud se parmazán nerozpustí. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

  • 3

    Přesuňte do uzavíratelné plastové misky a dejte do mrazáku. Po 30 minutách promíchejte, aby směs nezmrzla v tuhou hmotu a byla pěkně nadýchaná. Zopakujte ještě jednou. Potom přiklopte víkem a nechte přes noc zamrazit.

  • 4

    Bazalku, česnek a olivový olej rozmixujte tyčovým mixérem na pesto. 

     

  • 5

    Do větší mísy nebo hrnce vyklopte rajčatové pyré a přilijte 250 ml studené vody. Přidejte pesto, dochuťte solí, pepřem a octem a dejte zhruba na půl hodiny vychladit do ledničky.

  • 6

    Vychlazenou polévku nalijte do talířů a na každou porci dejte kopeček parmazánové zmrzliny. Ozdobte snítkou bazalky a podávejte s čerstvým pečivem. 

     

  • 7


Nahrávám