-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Brambory uvařené ve slupce po vychlazení nakrájíme na plátky nebo přes mřížku na hranolky. Dáme do máslem vymazaného pekáče - prokládáme nakrájeným jemným salámem, cibulí nakrájenou na kolečka a 2 vejce uvařené a nakrájené na kostičky. V misce rozkvedláme zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici tu můžeme kombinovat s dijonskou. Osolíme a opepříme dle chuti a směsí zalijeme brambory. Pečeme při vyšší teplotě (asi 200°c) dozlatova. Podáváme s okurkami a zeleninou.