Švestkové knedlíky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hrubá 400 g
  • Tvaroh 550 g
  • Máslo 15 g
  • Švestky 14 ks
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Brambory 400 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Švestková povidla slazená Hamé 100 g
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Máta

Postup

  • 1

    Uvařené brambory si oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme je vychladnout.

  • 2

    Brambory smícháme s moukou, solí, tvarohem, vejcem a máslem. Vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Dáme si vařit vodu do hrnce. Mezitím si vypeckujeme švestky. Každou švestku naplníme trochou povidel a zabalíme do těsta.

  • 4

    Knedlíky vaříme ve vroucí vodě cca 10 minut, dokud nám nevyplavou.

  • 5

    Uvařené knedlíky rozkrojíme a podáváme s tvarohem smíchaným se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Zdobíme mátou.


Nahrávám