Sýrové prkénko pro koledníky s šípkovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Postup

  • 1

    Sýrové prkénko skýtá variabilní možnosti, jak co nejlépe pohostit koledníky. K sýrům přidejte také pečivo, dipy a nebo třeba krekry. Překvapte také výtečnou kombinací sýrů a džemu šípkový od Hamé. Věřte, že se u vás koledníci zdrží!

     

    Co by nemělo na prkénku chybět?

  • 2

    –dipy a omáčky – Extra džem šípkový od Hamé, libovolné chutney nebo pesto

    –tvrdý sýr

    –polotvrdý sýr

    –měkký sýr – brie/camembert/kozí

    –modrý sýr – gorgonzola, roquefort, kvalitní niva

    –pečivo – bageta, ciabatta, kostičky chleba

    –krekry – slané krekry, knackebroty, případně grissini tyčinky

    –ovoce – hroznové víno, fíky, meruňky, jablko, nebo hruška (pozor, ať vám ovoce nezhnědne)

    –oříšky – vlašské, mandle, pistácie, kešu

    –maso – prosciutto crudo, fuet, šunka,

    –antipasti – olivy, sušená rajčata, nakládané artyčoky

     

    Vyberte si pěkné prkénko nebo talíř a fešně na něj vyskládejte doporučené suroviny. Dipy a džem podávejte v mističkách.


Nahrávám