-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Dopřejte si čokoládový luxus s bohatým a neodolatelně vláčným krémem! A jestli si někdo s touto čokoládovou slastí báječně rozumí, jsou to královské višně – právě tak dekadentně navinulé, aby čokoládovou lavinu dokonale vyvážily.
Utřete máslo a cukr do pěny. Zašlehejte celé vajíčko, vanilku a sůl. Potom začněte zapracovávat mouku. Hotové těsto zformujte do válečku, přetáhněte fólií a dejte na půl hodiny do ledničky.
Troubu nastavte na 200 stupňů a dejte předehřát. Těsto rozdělte na 6 stejných dílů a vyválejte. Opatrně ho přeneste do vymazaných forem a přitiskněte. Přebývající okraj ořízněte a prsty zahlaďte okraje.
Vidličkou několikrát propíchněte dno, aby se těsto nenafouklo. Pečte 15–20 minut a poté nechte zchladnout. Vychladlé tartaletky potřete na dně vrstvou višňového džemu.
Na čokoládovou náplň přiveďte k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhněte z plotny a přidejte máslo a čokoládu. Míchejte, dokud se nerozpustí.
Po chvilce zamíchejte mléko a pořádně promíchejte, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijte čokoládu do tartaletek a nechte aspoň 2 hodiny zatuhnout.