Tartaletky s čokoládovým nugátem a višněmi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Dopřejte si čokoládový luxus s bohatým a neodolatelně vláčným krémem! A jestli si někdo s touto čokoládovou slastí báječně rozumí, jsou to královské višně – právě tak dekadentně navinulé, aby čokoládovou lavinu dokonale vyvážily.

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Cukr moučka 90 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžička

 

  • Máslo 110 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 špetka

Náplň

  • Šlehačka 300 ml
  • Mléko 50 ml
  • Cukr moučka 2 lžičky

 

  • Čokoláda 200 g
  • Extra Jam višeň Hamé Sweet 1 ks
  • Máslo 50 g

Postup

  • 1

    Utřete máslo a cukr do pěny. Zašlehejte celé vajíčko, vanilku a sůl. Potom začněte zapracovávat mouku. Hotové těsto zformujte do válečku, přetáhněte fólií a dejte na půl hodiny do ledničky.

  • 2

    Troubu nastavte na 200 stupňů a dejte předehřát. Těsto rozdělte na 6 stejných dílů a vyválejte. Opatrně ho přeneste do vymazaných forem a přitiskněte. Přebývající okraj ořízněte a prsty zahlaďte okraje.

  • 3

    Vidličkou několikrát propíchněte dno, aby se těsto nenafouklo. Pečte 15–20 minut a poté nechte zchladnout. Vychladlé tartaletky potřete na dně vrstvou višňového džemu.

  • 4

    Na čokoládovou náplň přiveďte k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhněte z plotny a přidejte máslo a čokoládu. Míchejte, dokud se nerozpustí.

  • 5

    Po chvilce zamíchejte mléko a pořádně promíchejte, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijte čokoládu do tartaletek a nechte aspoň 2 hodiny zatuhnout.


Nahrávám