Ten nejlepší tatarák s kapary a švestkovými povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



U tatarského bifteku záleží především na kvalitě masa. Můžete si ho nechat namlít přímo u řezníka, což doporučujeme, nebo si ho namelete, či „naškrábete“ doma. Tenhle tatarák je jemný a má dokonale vyváženou chuť!

Suroviny

  • Hovězí zadní 180 g
  • Kapary 1 lžíce
  • Kečup jemný Otma Gurmán 2 lžíce
  • Švestková povidla 1 lžíce
  • Pepř mletý černý 1 dle chuti
  • Žloutek 2 ks
  • Šalotka 1 půlka
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Sůl 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a žloutky přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčice a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete, výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Maso se všemi ingrediencemi pořád prohněťte, ideálně rukama, aby se všechno pěkně propojilo.

  • 2

    Z masa vytvarujte bochánek, který můžete dozdobit solí, pepřem, kapary, případně bylinkami, které máte doma, a které máte rádi. Tatarák můžete sdílet na jednom talíři. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.


Nahrávám