-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Zeleninu si nakrájíme na nudličky. Na másle osmažíme cibuli a mrkev. Když nám směs začne zlátnout, přidáme celer, petržel a znovu vše restujeme. Poté přidáme cukr, ochutíme hořčicí, brusinkami a necháme zkaramelizovat.
Maso odblaníme, osolíme, opepříme a svážeme potravinářským provázkem do válečku. Na másle s olejem zprudka opékáme. Přendáme do pekáče, zasypeme připravenou zeleninovou směsí, přidáme koření, plátky citrónu a dáme péct na cca 150 stupňů v horkovzdušné troubě. Pečeme asi 3 hodiny, dokud nám maso nezměkne a podle potřeby mírně podléváme.
Takto si můžeme maso připravit den předem a do druhého dne ho necháme odležet. Pak už ho jen vyndáme a nakrájíme na plátky. Ze zeleniny vybereme koření a plátky citrónu a zeleninu umixujeme do hladka.
V misce si rozmícháme šlehačku se 2 lžícemi mouky a necháme ji chvíli odstát, přidáme do omáčky a 10 - 15 minut provaříme. Do omáčky vrátíme plátky masa a necháme ho prohřát. Podle chuti dosolíme a doplníme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.