Utopencův salát


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 5 porce
  • Začátečník

Co si do něj utopíte, to v něm najdete a bude to mnohem lepší! Skvělá varianta na oblíbenou klasiku.

Suroviny

  • Zelí kysané Znojmia 600 g
  • Špekáčky 5 ks
  • Feferonka 1 ks
  • Cukr 1 lžička
  • Sůl dle chuti
  • Cibule 2 ks
  • Okurky kyselé 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Ocet 1 lžíce
  • Drcený černý pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Nejdřív si připravte zálivku rovnou v salátové míse – cukr nechte rozpustit ve dvou lžících vody a potom smíchejte s olejem a octem.

  • 2

    Zelí vyklopte do cedníku, nechte trochu okapat (můžete ho na prkýnku pokrájet na menší kusy) a dejte ho do mísy.

  • 3

    Cibuli nakrájejte na kostičky. Papriku očistěte a nakrájejte nadrobno, kyselé okurky na plátky. Vše přidejte do mísy k zelí. 

     

  • 4

    Špekáčky oloupejte, pokud to potřebují, a nakrájejte na kolečka. Přesuňte je k zelí a vše pořádně promíchejte.

     

  • 5

    Dochuťte solí a pepřem. Mísu pečlivě přikryjte a přesuňte do lednice. Salát také můžete naplnit do klasické pětilitrové lahve na utopence a zašroubovat. V chladu nechte aspoň 2–3 dny odpočívat, aby se chuti prolnuly.

  • 6

    TIP

    • Utopencův salát je skvělá obměna oblíbené letní klasiky. Protože jsou špekáčky nakrájené na plátky, nasáknou do sebe mnohem vice láku a jsou chutnější. 
    • Ušetřete si práci a připravte si salát do zásoby na sezonu nebo na dovolenou na chatě. Můžete z něj postupně odebírat a mít víc času na odpočinek.


Nahrávám