-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Co si do něj utopíte, to v něm najdete a bude to mnohem lepší! Skvělá varianta na oblíbenou klasiku.
Nejdřív si připravte zálivku rovnou v salátové míse – cukr nechte rozpustit ve dvou lžících vody a potom smíchejte s olejem a octem.
Zelí vyklopte do cedníku, nechte trochu okapat (můžete ho na prkýnku pokrájet na menší kusy) a dejte ho do mísy.
Cibuli nakrájejte na kostičky. Papriku očistěte a nakrájejte nadrobno, kyselé okurky na plátky. Vše přidejte do mísy k zelí.
Špekáčky oloupejte, pokud to potřebují, a nakrájejte na kolečka. Přesuňte je k zelí a vše pořádně promíchejte.
Dochuťte solí a pepřem. Mísu pečlivě přikryjte a přesuňte do lednice. Salát také můžete naplnit do klasické pětilitrové lahve na utopence a zašroubovat. V chladu nechte aspoň 2–3 dny odpočívat, aby se chuti prolnuly.
TIP