-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Krupky spaříme vroucí vodou poté propláchneme a s kouskem sádla vaříme doměkka (asi 20min.). Na sádle orestujeme jemně nasekanou cibuli a předem namočené houby. Když jsou krupky měkké scedíme je a přidáme k nim orestovanou cibuli a houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem a majoránkou a směs poté vložíme pečlivě sádlem vymazané remosky. Pečeme přibližně 20 minut. Před podáváním poklademe plátky másla, houbový kuba tím získá krémovější konzistenci. Dozdobíme čerstvou majoránkou.