Vánoční houbový kuba


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Kroupy 500 g
  • Cibule 100 g
  • Česnek 5 stroužků
  • Pepř 1 na dochucení
  • Majoránka sušená 1 na dochucení
  • Sádlo 300 g
  • Houby sušené 70 g
  • Sůl 1
  • Majoránka 1

Postup

  • 1

    Krupky spaříme vroucí vodou poté propláchneme a s kouskem sádla vaříme doměkka (asi 20min.). Na sádle orestujeme jemně nasekanou cibuli a předem namočené houby. Když jsou krupky měkké scedíme je a přidáme k nim orestovanou cibuli a houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem a majoránkou a směs poté vložíme pečlivě sádlem vymazané remosky. Pečeme přibližně 20 minut. Před podáváním poklademe plátky másla, houbový kuba tím získá krémovější konzistenci. Dozdobíme čerstvou majoránkou.


Nahrávám