-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Řezy HAJÁNEK Suroviny: 2 hrníčky polohrubé mouky 1 hrníček krystalového cukru 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce holandského kakaa ½ hrníčku oleje ½ hrníčku mléka 1 lžíce vody 4 žloutky sníh ze 4 bílků Náplň: plechovka kompotovaných broskví 3x smetana na šlehání ztužovač/če šlehačky (dle potřeby a procent šlehačky) hrst kokosu 2x vanilkový cukr Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem a přidáme hrst kokosu. nebo 3x smetana na šlehání, 2x vanilkový cukr, 100g kokosu, malá hrstička kokosu Všechny suroviny dáme svařit, až vychladnou, přecedíme a vložíme přes noc do lednice. Po vychladnutí šleháme na nejvyšší otáčky, nakonec přidáme hrstičku kokosu. Postup: Do jedné misky dáme žloutky, vodu, vanilkový cukr, krystalový cukr a šleháme do světlé pěny. Do této hmoty pak pomalu malým pramínkem přiléváme olej a stále šleháme do husté hmoty. Do této hmoty pak přisypeme mouku smíchanou s práškem o pečiva a kakao, přilijeme mléko a zamícháme. Nakonec do hmoty zamícháme tuhý sníh z bílků. Vše nalijeme do remosky vyložené papírem na pečení a upečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. S dalším tvorbou rádi pomáhají děti. Vychladnutý korpus jim necháme ožďibovat nebo vydlabávat malou lžičkou – pouze vršek, který dáme zatím stranou. Spodek musí zůstat neporušený. Dětem říkám, že musíme zvířátkům vyhrabat noru. Po té poklademe korpus půlkami broskví – aneb peřinky pro zvířátka, aby jim v zimě nebyla zima. A navršíme kokosovou ušlehanou šlehačku - schováme peřinky pod sníh, aby zvířátka mohla spinkat. V dalším kroku nám občas sněží „kokos“ ještě na „napadlý sníh“ a pak „padají velké vločky“ z rozdrobeného korpusu. „Sněžení“ máme často všude po kuchyňské lince i po zemi, ale ta dětská radost stojí za to :-) ) Nakonec přijde opravdu tuhá zima, kdy dáme spodek remosky do lednice a uložíme zvířátka k zimnímu spánku a řezy necháme ztuhnout :o)) Dobrou chuť <3