-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
1. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky 2. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světle zlátlé barvy 3. Přidáme papriku a po krátkém zpěnění zalijeme částí vody (papriku dlouho nerestujeme, nebo nám zhořkne!), přidáme kečup Otma, polovinu rozetřeného česneku, kmín, bobkové listy, sůl a kuličky nového koření 4. Nakonec vložíme do vařícího základu maso a dusíme ho za občasného promíchání téměř doměkka (cca 2 hodiny), potom maso vytáhneme 5. Základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou, přidáme majoránku a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut 6. Před ukončením varu omáčku dochutíme solí, přidáme druhou polovinu rozetřeného česneku, necháme malou chvíli probublat a pak omáčku přecedíme na maso 7. Hotový guláš ještě krátce povaříme a můžeme servírovat 8. Jednotlivé porce guláše zdobíme cibulí. Doporučení: Guláš podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, chlebem.S tímto receptem jsem spokojená a rodině chutná.