-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Už jste někdy zkoušeli batáty neboli sladké brambory? Máme pro vás snadný a chutný recept. Byl by hřích nevyzkoušet tyto nažloutlé plody, které obsahují výjimečně velké množství betakarotenu i spoustu dalších vitaminů a vlákniny. Jsou to prostě takové nutričně hodnotnější brambory s příjemnou chutí.
Vepřové plátky zlehka naklepejte. Jemně potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout.
Batáty oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Prolisovaný česnek a sůl smíchejte v misce s olivovým olejem a směsí potřete plátky batátů. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20‒30 minut.
Všechny suroviny na pesto rozsekejte tyčovým mixérem. Pohlídejte si, aby výsledná hmota měla spíš hrubší konzistenci. Chceme připravit pesto a ne omáčku, i když hladký krém by měl také stejnou chuť.
Plátky krkovice rychle opečte na pánvi. Na talíři dejte na každou porci masa lžičku špenátového pesta a jako přílohu servírujte opečené batáty.
TIP! K batátům se můžete chovat jako ke klasickým bramborám. Příště je zkuste třeba rozmačkat na jemnou kaši s máslem nebo nakrájet na slabé plátky a opéct se solí jako chipsy.