Zapečené batáty plněné zeleninovým tataráčkem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Nemusí být každý den maso, souhlasíte? Tahle dobrota vonící po rozpečeném sýru a orestované zelenině by vás mohla přesvědčit. Když to ale bez masa nejde, zkuste zapečené batáty jako netradiční přílohu. Mají překvapivě plnou chuť a krásně vypadají.

Suroviny

  • Batáty 4 ks
  • Strouhaný sýr 150 g
  • Olej 1 lžíce
  • Tataráček zeleninová pomazánka Easy Sandwich 2 ks
  • Chilli paprička 1 lžíce
  • Cibulka jarní 2 ks

Postup

  • 1

    >>TATARÁČEK ZELENINOVÁ POMAZÁNKA 90g​ najdete na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Rozehřejte troubu na 180 °C. Batáty dobře omyjte, klidně je i vydrhněte kartáčkem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu doměkka.

  • 2

    Tataráček smíchejte s nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.

     

  • 3

    Upečené batáty nakrojte a naplňte zeleninovou směsí. Posypejte strouhaným sýrem a ve vymazané zapékací misce dejte na 15 minut do trouby zapéct. Stačí jen krátce, aby se směs prohřála a roztekl sýr.

  • 4

    Podávejte hned po vytažení z trouby jako samostatné zeleninové jídlo nebo i jako přílohu k masu.


Nahrávám